uMotion

"Start waar de rollator stopt"

uMotion met laserlicht

Veilig lopen met de uMotion

De uMotion houdt u langer in beweging ondanks een ernstige balansstoornis.

Lopen is het beste medicijn

Voor mensen bij wie het lopen met een rollator niet langer veilig genoeg gaat – vanwege een ernstige balansstoornis – hebben wij een doelmatig en functiegericht loophulpmiddel ontwikkeld. Deze kan individueel worden afgesteld aan de progressie van de ziekte, door de tijd. We hebben dit altijd in samenwerking met zorgprofessionals en patiënten gedaan, zodat het resultaat zo goed mogelijk aansluit bij de wensen en behoeften van de gebruiker.

uMotion houdt sinds 2012 aantoonbaar duizenden mensen langer zelfstandig in beweging, na de rollator.

En daar zijn wij bijzonder trots op!

Er is een duidelijk patroon bij mensen met een ernstige balansstoornis.  Na het geheel zelfstandig lopen gebruikt men vaak eerst een stok en daarna  een (lichtgewicht) rollator. Als dit door de progressie ook niet langer veilig genoeg is blijft – in de oude situatie – alleen de rolstoel over om van A naar B te gaan. Terwijl er vaak nog wel degelijk kan worden gelopen (!) alleen niet met een (lichtgewicht) rollator.

Om na de (lichtgewicht) rollator langer zelfstandig in beweging te  kunnen blijven hebben wij de uMotion ontwikkeld. Want hoe onvermijdelijk de rolstoel ook is, hoe langer het zitten kan worden uitgesteld hoe beter dat is. Want bewegen is het beste medicijn.

Gebruikers aan het woord

Lees wat zorgverleners en uMotion gebruikers er van zeggen