Sluiten cross

Over uMotion

Over uMotion

Veiliger bewegen is voor mensen met de ziekte van Parkinson, een parkinsonisme of een vergelijkbare neurologische aandoening niet langer vanzelfsprekend. Een loophulpmiddel dat aanpasbaar is aan de individuele behoefte in verschillende fases van de ziekte, is dan onmisbaar.

Een gewone rollator houdt geen rekening met deze veranderende behoeften en met de specifieke Parkinson symptomen, zoals verminderde handkracht in één van beide handen, propulsie, tremor, spierstijfheid en freezing.

Speciaal voor deze mensen is de uMotion ontwikkeld.

De uMotion is een loophulpmiddel, met een uiterst stabiel u-vormig frame als basis. Behalve een hulpmiddel om veilig te lopen is de uMotion tegelijkertijd een oefentherapeut-aan-huis; de uMotion is namelijk zodanig ontworpen dat patiënten er ook hun therapeutische oefeningen mee kunnen doen.

Ontwikkeld met én voor elkaar

De uMotion is ontwikkeld in nauwe samenwerking met patiënten, partners, familieleden en zorgprofessionals. Het hulpmiddel beschikt daardoor over functionaliteiten die een patiënt met een bewegingsstoornis veiliger ondersteunen:

 • Een omgekeerd remsysteem, dat vallen kan voorkomen en met één hand te bedienen is
 • Een sleeprem voor extra controle
 • Groen laserlicht, dat freezing opheft
 • Een comfortabele en veilige zitting met antislip en rugsteun
 • Optimale wendbaarheid
 • Een ingebouwde drempelhulp, om gecontroleerd over drempels te rollen
 • Compact en gemakkelijk weg te zetten

Met de uMotion blijft een patiënt langer veilig in beweging, zowel thuis als op straat. De gebruiker is daardoor minder afhankelijk van anderen en blijft langer zelfstandig.

Over Villerius Medical

Villerius Medical. onze missie en visie

Wij willen mensen met de ziekte van Parkinson helpen een zo groot mogelijke kwaliteit van leven te bieden. Dit doen we met een goed doordachte loophulp die we in eigen beheer produceren. Het tweede product is in de ‘proof of concept’-fase en het patent is aangevraagd.

We werken bij voorkeur alleen samen met mensen die van toegevoegde waarde zijn om onze doelgroep beter te kunnen bedienen. ‘Ruis op de lijn’ werkt contraproductief en vermijden we waar mogelijk.

Het is onze ambitie om de kortst mogelijke brug te slaan naar de gebruikers van onze producten. Zo zijn we beter in staat om de punten op de i te zetten waar nodig en dat is een continu proces. Latente behoeften komen op deze natuurlijke manier van samenwerken vanzelf naar boven. Daar gaan we vervolgens graag mee aan de slag.

Zelfstandig in beweging zijn. Dat gunnen wij iedereen. Zo zijn we tot de uMotion gekomen.

Samen met patiënten, partners en zorgprofessionals is Villerius Medical erin geslaagd een loophulpmiddel te ontwikkelen, waarmee mensen met de ziekte van Parkinson, een parkinsonisme of een vergelijkbare neurologische aandoening langer veilig zelfstandig kunnen blijven.

Onze kernwaarden zijn:

– 100% tevreden gebruikers
– trots op wat we doen
– groei

Heeft u suggesties waarmee de uMotion nog beter op de wensen van de gebruiker aansluit? Deel ze met ons. Wij zijn u graag van dienst. Oók voor het meedenken over andere productideeën waar u misschien al lang mee rondloopt.

Bart Villerius

Oprichter en trotse directeur Villerius Medical
Bart Villerius

Uw-Motion account

Nog geen account?

Meld u aan om eenvoudig en snel op de hoogte te blijven van het laatste uMotion nieuws!
Registreren

Inloggen

Login met uw-Motion gegevens:

Contact

Villerius Medical

 • Mijnbouwweg 9
 • 3812 RT Amersfoort
location image
 • Kamer van Koophandel registratie nummer: 63598248
 • BTW: NL 1265.15.852B02
 • IBAN: NL97RABO0143866478
 • BIC: RABONL2U

Contact formulier

Bent u geïnteresseerd in de uMotion? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

[honeypot nepveld]

Zoeken

Miriam van der Peijl-Hop - Ergotherapeut

Ik heb de uMotion al voor veel cliënten aangevraagd.

Miriam van der Peijl-Hop

Het is een doordachte loopoplossing. De makers hebben de uMotion tot in detail afgestemd op de beperkingen van de ziekte van Parkinson. De laser werkt goed als cue, de uMotion is stabiel en helpt om een goede rechte houding aan te nemen tijdens het bewegen. En bewegen is zó belangrijk voor deze cliënten. Met de uMotion kunnen zij echt langer zelfstandig mobiel blijven.”

 

Zorgprofessionals

Wilt u meer weten over hoe de zorgprofessionals denken over de uMotion? Klik dan op de knop.

De uMotion gebruiker

Er zijn veel gebruikers die graag met u delen wat hun ervaring is. Dat kunnen positieve verhalen zijn, maar ook over de moeizame weg die ze hebben moeten gaan om een uMotion in hun bezit te krijgen.

Hoe U over de uMotion denkt

Wij zijn erg nieuwsgierig naar uw ervaring met de uMotion. U kunt het ons vertellen door op onderstaande knop te drukken

person
Sjoukje Santema
Ergotherapeut
Als ergotherapeut zoekt Sjoukje Santema voor elke cliënt de best passende oplossing Lees het hele verhaal
person
Erik Wolters
Neuroloog
Bewegen is goed, voor iedereen. Het liefst zo lang en veilig als mogelijk. Lees het hele verhaal