Onderhoud van de uMotion

De uMotion vraagt nauwelijks onderhoud. We geven hieronder een aantal tips over hoe de uMotion goed schoon te maken is.

Tips voor het schoonmaken van de uMotion:

  • zitting
  • frame
  • wielen

We gebruiken kabels van hoge kwaliteit voor de uMotion. Ook bij langdurig en intensief gebruik zullen de kabels niet oprekken. Voordat we de uMotion afleveren worden de kabels op de juiste lengte afgesteld. Het is niet aan te bevelen om zelf iets aan de kabels te doen. Alleen in het geval van een knik in de kabel als ze ergens achter zijn blijven hangen kan de werking verstoren. Zie hieronder bij storingen.

Storingen die voor kunnen komen bij de uMotion

Er kunnen verschillende redenen zijn dat het laserlicht niet werkt:

  1. De laser staat uit. Onder de zitting van de uMotion bevindt zich een zwart kastje met daarop schakelaar. De laser kan daarmee aan en uit gezet worden. Zet de laser aan en knijp de remhandel in.

Hier wordt binnenkort een tekst geplaatst over het storingen bij de uMotion en hoe ze in veel gevallen door u zelf opgelost kunnen worden

Reparatieverzoek

Staat de oplossing voor het probleem met uw uMotion niet bij bovenvermelde punten vermeld, dan kunt u middels dit formulier contact met ons opnemen. Heeft u de uMotion in bezit gekregen via een hulpmiddelenleverancier, dan zijn zij de eerste waar u contact mee dient op te nemen.

We bieden 3 opties aan om de problemen met uw uMotion op te lossen:

  1. We maken een afspraak en komen aan huis voor de reparatie,
  2. U stuurt de uMotion naar onze werkplaats waar hij gerepareerd wordt.
  3. U kunt op afspraak met de uMotion naar onze werkplaats in Amersfoort komen.

Als u uw uMotion echt niet kunt missen, dan kunnen we in afwachting van de reparatie u tijdelijk een reserve uMotion toesturen. 

Voor reparaties die buiten de garantie vallen moeten we u een factuur toesturen. Binnen de garantie vallen constructie en productiefouten die zich binnen 2 jaar na aankoop voordoen. In deze gevallen nemen we de kosten voor onze rekening.  Van te voren wordt een inschatting gemaakt van de kosten en aan u toestemming gevraagd voor de reparatie. Voor reparatie aan huis worden voorrijkosten gerekend.