Sluiten cross

Over uMotion

Over uMotion

Veiliger bewegen is voor mensen met de ziekte van Parkinson, een parkinsonisme of een vergelijkbare neurologische aandoening niet langer vanzelfsprekend. Een loophulpmiddel dat aanpasbaar is aan de individuele behoefte in verschillende fases van de ziekte, is dan onmisbaar.

Een gewone rollator houdt geen rekening met deze veranderende behoeften en met de specifieke Parkinson symptomen, zoals verminderde handkracht in één van beide handen, propulsie, tremor, spierstijfheid en freezing.

Speciaal voor deze mensen is de uMotion ontwikkeld.

De uMotion is een loophulpmiddel, met een uiterst stabiel u-vormig frame als basis. Behalve een hulpmiddel om veilig te lopen is de uMotion tegelijkertijd een oefentherapeut-aan-huis; de uMotion is namelijk zodanig ontworpen dat patiënten er ook hun therapeutische oefeningen mee kunnen doen.

Ontwikkeld met én voor elkaar

De uMotion is ontwikkeld in nauwe samenwerking met patiënten, partners, familieleden en zorgprofessionals. Het hulpmiddel beschikt daardoor over functionaliteiten die een patiënt met een bewegingsstoornis veiliger ondersteunen:

 • Een omgekeerd remsysteem, dat vallen kan voorkomen en met één hand te bedienen is
 • Een sleeprem voor extra controle
 • Groen laserlicht, dat freezing opheft
 • Een comfortabele en veilige zitting met antislip en rugsteun
 • Optimale wendbaarheid
 • Een ingebouwde drempelhulp, om gecontroleerd over drempels te rollen
 • Compact en gemakkelijk weg te zetten

Met de uMotion blijft een patiënt langer veilig in beweging, zowel thuis als op straat. De gebruiker is daardoor minder afhankelijk van anderen en blijft langer zelfstandig.

Over Villerius Medical

Villerius Medical. onze missie en visie

Wij willen mensen met de ziekte van Parkinson helpen een zo groot mogelijke kwaliteit van leven te bieden. Dit doen we met een goed doordachte loophulp die we in eigen beheer produceren. Het tweede product is in de ‘proof of concept’-fase en het patent is aangevraagd.

We werken bij voorkeur alleen samen met mensen die van toegevoegde waarde zijn om onze doelgroep beter te kunnen bedienen. ‘Ruis op de lijn’ werkt contraproductief en vermijden we waar mogelijk.

Het is onze ambitie om de kortst mogelijke brug te slaan naar de gebruikers van onze producten. Zo zijn we beter in staat om de punten op de i te zetten waar nodig en dat is een continu proces. Latente behoeften komen op deze natuurlijke manier van samenwerken vanzelf naar boven. Daar gaan we vervolgens graag mee aan de slag.

Zelfstandig in beweging zijn. Dat gunnen wij iedereen. Zo zijn we tot de uMotion gekomen.

Samen met patiënten, partners en zorgprofessionals is Villerius Medical erin geslaagd een loophulpmiddel te ontwikkelen, waarmee mensen met de ziekte van Parkinson, een parkinsonisme of een vergelijkbare neurologische aandoening langer veilig zelfstandig kunnen blijven.

Onze kernwaarden zijn:

– 100% tevreden gebruikers
– trots op wat we doen
– groei

Heeft u suggesties waarmee de uMotion nog beter op de wensen van de gebruiker aansluit? Deel ze met ons. Wij zijn u graag van dienst. Oók voor het meedenken over andere productideeën waar u misschien al lang mee rondloopt.

Bart Villerius

Oprichter en trotse directeur Villerius Medical
Bart Villerius

Uw-Motion account

Nog geen account?

Meld u aan om eenvoudig en snel op de hoogte te blijven van het laatste uMotion nieuws!
Registreren

Inloggen

Login met uw-Motion gegevens:

Contact

Villerius Medical

 • Mijnbouwweg 9
 • 3812 RT Amersfoort
location image
 • Kamer van Koophandel registratie nummer: 63598248
 • BTW: NL 1265.15.852B02
 • IBAN: NL97RABO0143866478
 • BIC: RABONL2U

Contact formulier

Bent u geïnteresseerd in de uMotion? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

[honeypot nepveld]

Zoeken

Filmopname met medewerkers van VU Medisch Centrum

Samen met Erwin van Wegen Ingrid Burgers en Cees De Goede van de VUmc afdeling revalidatiegeneeskunde hebben we vandaag filmpjes gemaakt van oefeningen met de uMotion. Deze filmpjes worden toegevoegd aan de Parkinson Oefeningen App en Parkinson Home Exercises App zie in de app store

Lees verder

Sandra van Houten heeft MS maar is goed geholpen met de uMotion

Sandra van Houten Sandra van Houten uit Rotterdam heeft MS. Dat beperkt haar enorm in haar bewegingsmogelijkheden. De uMotion was het enige loophulpmiddel dat haar voldoende steun gaf en daardoor ook vertrouwen bij het lopen. VGZ, haar zorgverzekeraar, vergoedde de uMotion vanuit de basisverzekering zoals ze behoren te doen bij alle mensen met een balansstoornis waarbij de standaard rollotor niet meer volstaat.

Lees verder

Man verkiest uMotion boven zijn rolstoel

Deze man zit in een rolstoel omdat hij een balansstoornis heeft. De rollator is onveilig voor hem.  Maar op aanraden van zijn neurorevalidatie fysiotherapeut loopt meneer hier gecontroleerd met de uMotion. "Walking is man's best medicine." 

Lees verder

uMotion wordt wél vergoed

Belangrijk nieuws voor mensen met een functiestoornis in het bewegingssysteem als gevolg van bijvoorbeeld Huntington, cerebellaire ataxie, de ziekte van Parkinson of een aanverwante aandoening. Zij krijgen de uMotion vergoed uit de basisverzekering. Op voorwaarde van medische indicatie en wanneer de gewone rollator niet meer voldoet*.

Lees verder

Parkinson en voeding

Bij de ziekte van Parkinson kan het eten en drinken op den duur moeizamer gaan. Door de Parkinson medicatie, maar ook door het voortschrijden van de ziekte kunnen klachten ontstaan.

Lees verder

Creatieveling heeft minder kans op Parkinson

Mannen die na hun vijfstige nog een creatief beroep uitoefenen, hebben minder kans op het ontwikkelen van de ziekte van Parkinson. Dat schrijven neurologen Charlotte Haaxma en Bas Bloem van het Radboudumc vandaag in het internationale tijdschrift Journal of Neurology.

Lees verder

Parkinson oefengroep bij Rivas

Mensen met Parkinson die willen werken aan hun balans, conditie en kracht kunnen deelnemen aan de Parkinson oefengroep van Rivas. Twee keer per week wordt één uur in groepsverband getraind onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut. De trainingen vinden plaats op maandag en donderdag in verpleeghuis Het Gasthuis aan de Banneweg 61 in Gorinchem.

Lees verder